www.racing-cars.com Homepage
Forum Home Forum Home > Electric > Motors Batteries and Chargers
  New Posts New Posts RSS Feed - GM90 esc & Genius programmer
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

GM90 esc & Genius programmer

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Plasmag View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 March 2013
Location: Rotherham
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Plasmag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: GM90 esc & Genius programmer
    Posted: 08 March 2013 at 4:43pm
Hi, hoping someone could point me in the right direction with using the programmer 2894.12 with a GM90 V2010 esc.
 
The problem I have is I am not able to connect the programmer to the esc and read/adjust parameters. I have followed the programmer instructions ok but I cannot find anything for getting the esc into programming mode as the instructions only mention program boxes #7200 and#97160 and not the genius programmer 2894.12.
 
Thanks for any pointers you can give me.
 
Rob.
Back to Top
Plasmag View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 March 2013
Location: Rotherham
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Plasmag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 April 2013 at 7:14pm
Well no luck with the progammer, wonder if anyone could help with another problem.  have found that after a knock or the car spinning the esc takes a couple of seconds to react to throttle input,as though the esc is rebooting, I thought I had read somewhere that this was a problem on the GM Genius escs is there a fix for it?
 
Thankds for any help. Rob.
Back to Top
MattW View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 08 July 2004
Location: United Kingdom
Status: Offline
Points: 479
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MattW Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 April 2013 at 9:28pm
Are you running 1 cell or 2 cell?

Back to Top
Plasmag View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 March 2013
Location: Rotherham
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Plasmag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 April 2013 at 12:03pm
Running 1 cell matt.
Back to Top
MattW View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 08 July 2004
Location: United Kingdom
Status: Offline
Points: 479
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MattW Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 April 2013 at 6:48pm
erm, yeah, i've had that issue as well, and I'm not sure i'm confident on a fix for it if i'm honest. 
Back to Top
Plasmag View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 March 2013
Location: Rotherham
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Plasmag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 April 2013 at 6:51pm
Thanks for the reply Matt. Does the esc have this problem on 2s as well?
Back to Top
MattW View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 08 July 2004
Location: United Kingdom
Status: Offline
Points: 479
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MattW Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 April 2013 at 11:10pm
I've certainly never suffered with 2 cell, that was kind of why I asked. 
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.01
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.094 seconds.